Om

Jag heter Emmy, gillar deppig musik, glada människor och politik. På söndagar tittar jag på Agenda, och i framtiden tror jag att det är jag som tittar in i kameran och säger “Välkommen till Agenda”. Fast det vågar jag inte säga till nån. När jag springer i skogen lyssnar jag på låtlistan “Hatar allt”.

Jag tycker det är viktigt att prata om psykisk ohälsa, att sprida kunskap och bryta med fördomar. Därför skriver jag en del om det ämnet och gör podden Psyket.

Som journalist vill jag också få människor att bry sig om politik och vad som händer i samhället. Jag tycker det är irriterande när saker är tråkiga och när något är onödigt komplicerat vill jag förklara så att det går att förstå. Jag programleder Ring P1 och tycker att det är ett av de viktigaste programmen i Sverige, där får människor komma till tals och ifrågasätta.

På dagis hittade jag på lekar som de andra barnen fick leka, men bara i min närvaro. Jag har alltid haft lite svårt för att inte få bestämma. Förhoppningsvis är jag lite mer generös nu förtiden, men drivs fortfarande av att komma på saker som andra vill lyssna på, titta på, läsa och framförallt diskutera vidare.

I Göteborg har jag mitt hjärta, min mamma och mina vänner. Fast jag är bra på att packa och världen är en fin plats som jag gärna bor i eller reser till.

 

Comments on this entry are closed.