Tänker på Richey

by Emmy on October 15, 2011

När jag var 19 år gjorde jag en Richey*-t-shirt. Tryckte ett porträtt av honom på framsidan och skrev av Richey’s advice på baksidan.

“Deny your conditioning. Cry. Love your friends. Kiss strangers. Drink more. Do what you want. Have a baby. Believe in Narcissus. Articulate boredom. Drink piss. Get naked. Argue constantly. Masturbate openly. Never hallucinate. Exercise sensitivity. Suck cock. Fuck. It’s all so empty.”

Det är nästan tio år sedan jag gick runt med Richeys råd på ryggen. Även om allt har förändrats så är allt exakt likadant. Jag är lika mycket ett emo nu som jag var då. Och kommer alltid sympatiserar med de som visar och vågar uttrycka att livet inte alltid är fantastiskt. Och jag blir fortfarande provocerad av Dr Phil-människor som med ett leende säger att det bara är att rycka upp sig så kommer allt ordna sig. Det är viktigt att ta tillvara på livet när det är fint och fladdrigt, men det är inte farligt att våga visa smärta och sorg.

*Richey Edwards var gitarrist och skrev låttexter till Manic Street Preachers. Han försvann 1995 och dödförklarades 2008.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: