Tänker att vi hade kunnat bo här

by Emmy on October 16, 2012

SAN FRANCISCO. Upplever lördag 13 oktober två gånger. Första gången vaknar jag tidigt, sätter mig på ett flygplan över Stilla havet och landar mitt i natten i en ny stad. Precis då är det morgon igen. Tiden går bakåt. För andra gången den här resan har jag stora likheter med Bill Murray. Men värre saker har hänt. Den andra lördagen sover jag bort dagtimmarna i en ljus lägenhet i San Francisco. På kvällen går vi ut och äter middag. Tror att jag funkar, att jag kan prata och äta mat. När vi ska gå hem klär jag på mig jackan ut och in.

På söndag ger jag mig ut i stan. Har fått en karta och vägbeskrivning. Åker till området Mission. Går längs gatan Valencia. Butikerna är upplevelser. En man sitter och spelar piano bland kläderna. En annan affär säljer ben av djur. Jag köper en blå klänning och en bok av Dorothy Parker.

Ser en backe som jag börjar gå upp för. Kan inte sluta, måste till toppen. Är på höjden. Ser utsikten. Vill bo i alla hus. Tänker att vi kan bo här. Jag kan skriva. Du kan göra det du gör. Fast nu är vi ju inte vi. Det luktar gott här. Tror det är från barrträden. Palmer och barrträ. En bra kombination.

Går neråt och hamnar i Dolores Park, som ser ut som en sida i en Hitta-hugobok. Försöker se in i myllret av människor. Några håller på att bli fotograferade, andra äter mat, en man ligger och solar helt naken.

Träffar mina vänner. Äter fisktacos och sen mjukglass med olika smaker, choklad och saltad karamell. På vägen hem pratar vi om vänskap. Hur den kan komma, gå och försvinna. Att det inte alltid är en dålig sak. På kvällen pratar vi om livet och kärleken. Om att fixa eller inte fixa. Tänker att det finns något fint i att försöka laga trasiga ting, men frågan är om det finns något fint med att försöka laga kärleken. Har inga svar. Halva min resa har gått. Jag vet lika lite nu som när jag åkte. Kommer antagligen veta ännu mindre när jag är framme.

{ 1 comment… read it below or add one }

Sofia Åberg October 18, 2012 at 11:17 am

Dorothy Parker!

Och din text. Jag gillar din text.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: