Kanske vill även ödlor vara i fred

by Emmy on October 17, 2012

SAN FRANCISCO. Sömnlösheten och jag spenderar natten i hop. Skyller på jetlag, men vet att det inte är hela sanningen. På min skärm fladdrar orden. De stora orden. Som är avgörande för framtiden. Är fortfarande på flykt. Behöver luft omkring mig och göra saker bara för att jag tycker det är kul. Idag ska jag kolla på en albinoalligator på California Academy of Sciences.

Alligatorn ligger mest stilla. Rör på benen ibland. Jag tittar på maneter, fiskar, fjärilar, fåglar och ödlor. Tycker mest om en ödla som heter Panther Chameleon. Den slowmotionhoppar mellan grenarna och har ögon som går åt alla håll. Står och tittar länge. Ödlan är smidig och lugn, men ser samtidigt lite bortkommen ut. Tittar åt alla håll med sina flexibla ögon. Tillslut känns det som att jag tränger mig på. Kanske vill även ödlor vara i fred och ha luft omkring sig. Vinkar hejdå.

Är tillbaka ute i staden. Åker buss i kullarna. Går upp och ner i backarna. Husen är låga och målade i pastell. Äter pasta och dricker vin. Är mitt eget sällskap. Spiller olja på tröjan. Går och köper en ny. Imorgon ska jag åka vidare. Bort från storstäderna. In i skogen. Hoppas att tankarna flyger friare där. Men innan det blir morgondag låter jag allt snurra och fladdra igen och på morgonen skyller jag sömnbristen på jetlag.

{ 2 comments… read them below or add one }

Josefin October 17, 2012 at 7:37 am

SF är underbart, hoppas det gav dig lite energi! Kram

Reply

Emmy October 17, 2012 at 6:41 pm

Ja! Gillade San Francisco jättemycket. Kram

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: