Har du hittat dig själv nu?

by Emmy on October 29, 2012

GÖTEBORG. Det är tidig morgon och strålande sol när jag lämnar Berlin. Flyger över molnen. Åker tåg genom Skåne och Halland. Mamma möter mig på stationen i Göteborg. Hon har med sig vantar och halsduk. Om jag fryser. Det gör jag.

Att åka jorden runt var nödvändigt. Att slita sig loss kräver kraft. Då räcker det inte att åka på weekend till en europeisk storstad. Jag har tänkt och skrivit mycket om flykt. På ett sätt har det varit en flykt, på ett annat sätt har det varit motsatsen. Har du hittat dig själv nu? frågar en av mina vänner under resan. Det är inte meningen att jag ska svara på den frågan. I så fall hade jag lika gärna kunnat komma hem, spika upp Carpe Diem-bokstäverna i hallen, sätta mig i soffan och kolla på Körslaget.

Går ut i regnet i Göteborg. Är fortfarande borttappad. Korsar Linnégatan. Personen som senare står bredvid mig på The Vaccineskonserten påpekar att jag i alla fall ser mig om när jag går över gatan. Det är sant och som alla emos vet – ett sundhetstecken.

Resan är slut och jag är glad att du har följt med mig. Du som har läst. Några har hört av sig och era ord har varit med mig. Har en tendens att låta mer emo än jag alltid är. Tycker det är lättare att skriva om när det surrar och snurrar än om när jag fnissar bort eftermiddagen tillsammans med någon. Jag i alla fall på riktigt glad att ni har läst och följt med till Tokyo, Peking, San Francisco, Pender Island och Berlin.

Och sist. Har rest själv men inte varit ensam. Tack vänner i världen: Said, Jonas, Erik, Richard, Miriam, Björn, Wille, Alexander och Johnny för att ni har pratat, delat tankar, gett mig mat, sällskap och allt annat.

Vi ses.

{ 3 comments… read them below or add one }

linda October 29, 2012 at 2:26 pm

Och tack till dig för att jag har fått följa med. Gillar hur du skriver och att följa dina tankar. I brist på att inte få höra dig i radio mer. Hoppas du fortsätter att skriva och att svaren kommer till dig när de behövs. Välkommen till vecka 44.

Reply

Emmy October 29, 2012 at 3:04 pm

Tack Linda! Jag känner mig välkommen till vecka 44 nu. Det var fint.

Reply

Miriam October 30, 2012 at 1:46 am

Tack själv, det var fint att ha dig här. Ditt San Francisco-rum finns här om det blir en nästa gång.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: