Nuet kommer aldrig mer tillbaka

by Emmy on June 18, 2013

BERLIN. Jag och Wille blir inlåsta i lägenheten. Det gör inte så mycket. Fast jag är hungrig. Är okej att vara inlåst om man är det tillsammans med en av sina bästa vänner. Klockan 12 kommer Alex tillbaka och vi blir utsläppta. Vi äter frukost. Jag äter en tallrik ost. Sen går vi runt, över flygfältet, upp på en kulle, sätter oss på ett monument, pratar om kärleken, att vara ledsen och om hundar. Medan vi går berättar Alex olika fakta om Berlin. Tror cirka hälften är sant. Uppskattar guidningen just därför. Sen går vi lite till och fastnar i en diskussion om troll. Det är omöjligt att komma överens om troll men det gör inget för vi är vänner ändå.

Försöker tänka på nuet. Att jag är här nu. Att jag mår bra. Att jag är med vänner. Att vi har roligt. Men nuet är konstigt. Nuet försvinner hela tiden. Det nya nuet är inte alltid lika bra som det gamla. Har inget ostronskal att hålla i handen. Och det gör nuet lite sämre.

På kvällen äter vi Spätzle och går på gratisfest med bloggare. Nån har byggt om en bil till en fontän och i en annan stad utspelar sig exakt samma scenario just nu -100 hipsters samlas vid en industribyggnad, dricker gratis öl och äter gratis mat. Jag dricker genomskinlig dryck i småsmå plastglas och tänker på nuet. Myggen är också på festen. De får gratis blod. Natten blir sen. Jag kliar på mina nya myggbett, sen sitter vi en taxi hem och jag somnar på soffan när vi kommer hem och nuet kommer aldrig mer tillbaka.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: