En liten bit av mitt 2012

by Emmy on January 4, 2013

2012 var året jag fick ett eget radioprogram, intervjuade killar som kallade tjejer lammkött och Anders Behring Breviks försvarsadvokat Geir Lippestad. Åkte till Almedalsveckan och pratade om mansrollen, nationalism och hur unga ska få jobb. Det var roligt, utmanade och kanske exakt det jag ville göra just då. Jag slutade i augusti. 2012 var också året jag skrev krönikor i GT, gjorde en spellista i P3, lärde mig sända nyheter på Västekot och fick ett nytt vikariat på Sveriges Radio som jag börjar på i januari.

2012 var året jag kom på att det är viktigt att inte bara jobba. Året då någon lärde känna mig och inte tänker på mig som en person som jobbar mycket, utan som ibland snarare verkar tycka att jag jobbar för lite. 2012 var året jag försökte lära mig att det är viktigt att diska, laga mat, städa, träna och sova. Det gick bra ibland och ibland inte alls. 2012 var året då jag försökte lära mig att känna efter och göra sånt som känns bra.

2012 var året jag blev kär. Det kändes bra. Åt semlor i sängen och bokade flygresor till himlen. Bodde i honeymoonsviten med utsikt över bukten med hajar. 2012 var året jag blev dumpad en gång. Stukade foten samtidigt och det kändes rimligt. Slutade inte vara kär. Försökte igen. 2012 var året då jag blev dumpad två gånger.

2012 var året jag försökte ha en relation. Det var helt fantastiskt ibland och gick oftast ändå sådär. Vet i nuläget inte varför. Om det är mig det är fel på eller om det bara är så att det inte ska vara, eller om det ändå ska det. Åkte jorden runt för att tänka, kom hem och visste inget. 2012 var även året då mina vänner fick barn, blev gravida, förlovade sig, gifte sig, flyttade ihop och verkade lyckliga. Samtidigt som jag klädde ut mig till narniaprinsessa.

När ens vänner gifter sig får man i alla fall klä ut sig till narniaprinsessa!

2012 var året jag blev kompis med en hund. Det är första gången jag någonsin har gillat ett djur. Vi har gått på promenader, hängt hemma själva, cyklat ihop, tröstat varandra och ibland lägger han sig i mina knäveck. På nyårsafton låg vi under sängen och pratade om hur dumma alla är som smäller smällare. På nyårsdagen bar jag ut honom på gatan för han vägrade och den lilla kroppen skakade. Jag är glad att vi har lärt känna varandra.

2012 var på många sätt jobbigt, samtidigt som jag har haft en massa skoj, gått på festivaler, sett konserter, hängt en vecka själv i Tokyo, hälsat på mina vänner världen över, vandrat i skogen, byggt ihop IKEA-möbler, luktat bebisar i nacken och snorklat bredvid minihajar. Det är verkligt. Mina förhoppningar om att livet ska vara enkelt är mer av en dröm.

Hoppas att 2013 blir en aning mindre slitsamt och lite lättare att leva. Hur den än blir med det försöker jag fortsätta med det jag vet är bra: jobba hårt och göra roliga saker.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: